Šola v naravi

Vabljeni v Brežice – mozaik kulturnih in naravnih znamenitosti s številno ponudbo športnih in družabnih aktivnosti.

Prehrana

ZajtrkKosiloVečerja
3,00 €6,20 €6,20 €

Zajtrk je samopostrežni. Za skupine nad 10 oseb nudimo možnost kosila in večerje v sodelovanju z lokalnimi ponudniki. Prehrana je urejena in postrežena v prostorih Mc hostla Brežice.

Aktivnosti

Voden pohod na Šentvid – brežiški ponos, ki vam pričara najlepši pogled na brežiško pokrajino. Del poti poteka po Čateževi energijski pešpoti, mimo številnih zdravilnih energijskih vrelcev, ki na nas blagodejno delujejo in razrešujejo različne blokade v telesu.

Voden ogled mestnega jedra Brežic – svojevrstno doživetje, saj ponuja sprehod po različnih stoletjih in nudi vpogled v različne zgodbe, ki so jih spletali prebivalci mesta in jih vsaj malo kažejo pročelja.

Cena paketa (nočitev, polni penzion in aktivnosti) za osnovnošolske skupine (več kot 20 učencev) od 22,90 € na učenca na dan.

Cena paketa Cena paketa (nočitev, polni penzion in aktivnosti) za srednješolske skupine (več kot 20 učencev) od 25,90 € na učenca na dan.

Lokalne zanimivosti in aktivnosti

  • Spoznajte svet energije v prvem interaktivnem, multimedijskem izobraževalnem centru na področju energije in energetike.
  • Mogočen Grad Brežice zaključuje staro mestno jedro. V gradu se nahaja slovenski biser Viteška dvorana, ki s svojimi baročnimi poslikavami preprosto navduši.
  • Jovsi so edinstven močvirnat svet, bogat z drevesnimi in živalskim vrstami. Čudovita učna pot je je prava učilnica v naravi, ki navduši še tako nezainteresiranega obiskovalca.
  • Dobrava je poleg Krakovskega gozda zadnji večji nižinski gozd, ki je dom številnim ogroženim rastlinskim in živalskim vrstam (veliki detelj, črna štorklja).
  • Na Kmetiji Fabijanc se boste seznanili z gojenjem in pridelavo zelišč na naravi prijazen način. Zakaj ne bi poskusili narediti svoje zeliščno mazilo in kapljice?
  • Vodna doživetja – spust s kanujem ali SUPom po reki Krki, ki se vije med prekrasnimi griči, nudi edinstven način opazovanja zelenega sveta ob mističnem sotočju Save in Krke.
  • Repnice so jame skopane v kremenčevem pesku, ki ga je pred davnimi časi naplavilo Panonsko morje. Ali veste, da so dobile ime po repi, ki so jo ljudje poleg drugih poljščin shranjevali v njih?
  • Banova domačijaje ena najstarejših domačij, ki je še ohranjena v prvotni obliki. Prikazuje že pozabljen način gospodarjenja in skupnega življenja na vasi.

Šola v naravi

Vabljeni v Brežice – mozaik kulturnih in naravnih znamenitosti s številno ponudbo športnih in družabnih aktivnosti.

Športna društva in klubi

Na športne priprave v Brežice – ker vemo, da za doseganje vrhunskih rezultatov potrebujete le najboljše.

Pohodniki in kolesarji

V Brežicah in okolici vas pričakuje ogromno pohodniških in kolesarskih poti, ki vas popeljejo v osrčje nedotaknjene narave in pričarajo poglede na sončne griče, ki vas pustijo brez besed.

Stopite v stik

MC hostel Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice

+ 386 590 83 797